Самоедът с лъвско сърце

На 22 юли 2012 г. в малко градче в щата Канзас, близо до Уичита, САЩ, един самоед, наречен Ар Джей, дава на своята стопанка възможно най-големия дар – своя живот в защита на нейния.
40-годишната Триша Бийч била в градината пред дома си, както обикновено. До този момент нейните занимания с цветя и растения били съвсем рутинна дейност, която я отпускала и зареждала с енергия. Точно в този ден обаче, градината била посетена и от скитаща пума, която видяла в Триша лесна плячка. Пумата изревала предупредително и се подготвила за нападение. Не се знае как би завършило всичко това, ако самоедът Ар Джей, дочувайки рева, не се бил втурнал на помощ на своята стопанка. Неравната битка била с предопределен край – мъжка пума в разцвета на силите си може да достигне до 115 кг. и до дължина от 2. 70 м. 25-килограмовия дружелюбен Ар Джей не би могъл да бъде сериозен противник на пумата, но въпреки всичко той не отстъпил, давайки възможност на стопанката си да се прибере на сигурно място в дома си. Триша била собственик на още две кучета от породата питбул, Дикси и Тонка, които изхвърчали в двора в момента, в който стопанката им отворила външната врата. Те също получили изключително тежки наранявания, но дошли в повече на скитащия хищник, който решил да потърси другаде своята вечеря.
В момента Триша лекува оцелелите си кучета и скърби за усмихнатия самоед. Сили и утеха й дава мисълта, че е имала до себе си същество, чиято любов била толкова силна и безкористна, че надделяла дори над дълбоко вкоренения инстинкт за самосъхранение.
Саможертвата на 4-годишния Ар Джей, изложбено куче и обичан член на семейство, ни кара да се замислим за ценното в нашия живот и да се надяваме, че всеки от нас, изправен пред подобни обстоятелства, би направил правилния избор…
По http://www.waglivelove.comRJ_The_Lion_Hearted

Форум за дискусии, засягащ притежаването, отглеждането и развъждането на кучета от породата „самоед“.